Argotans lenke
Laget2006, august og september
Antall brikker8
TreingAnnenhver side.
GarnUllgarn. Heilo og Falk (pt3) evt (pt2)
Sluttlengdeca 2+2 m (pt 3) 2,5 + 2,5 m (pt2)
Status2 m pt3, 2x2,5m pt2 solgt!

Kommentar:
"Argotans lenke" ble til under spill på laiven "Den som graver en grav", og det var stadig vekk 4-6 hender som jobbet med å kutte opp tråd og ta ut flokene siden rotasjonsretningen på brikkene ikke ble endret undervegs. Veven ble dels brukt som sjekketriks av "Fiona" (min rolle). Sjekketrikset funka i rolle, for spilleren til den andre rollen ("Gullbrand"/Tord R.)ble så fascinert over mønstrene.. Den tredje personen som var involvert er selv veldig interessert i veving, og rollen hennes ("Granina" som var "Fionas søster" / Trude) var en skikkelig Kirsten giftekniv. Det var også hun som tegnet dette mønsteret som egentlig var en modifikasjon av et annet mønster, men hvor det ble litt lite garn av hovedfargen. Suksessen med ulik farge på innleggstråden ble fortsatt også her.

Dette båndet ble forøvrig brukt til et kostyme under en fototaking av reklamebilder til inntekt for Organisasjonen Landsbyen.

Den originale veven har et parti i midten som er bittelitt smalere og som ble vevd av person nr 2. Men et bånd som har så mange minner som dette kan jo ikke selges, så derfor har jeg i tillegg laget et duplikat-bånd (september) som er litt kortere og kan selges videre.

2 tilsvarende i tynnere garn ble laget i juni 2007 på hver ca 2,5 m på oppdrag fra Heidi, men ble solgt i juni 2009 til Ingrid. Beate kjøpte det opprinnelige i mai 2013 (etter å ha siklet på det siden juli 2012).


Tilbake til bloggen eller oversiktssiden.