Vedlegg 2, presseoppslag: Stokke og Sandefjord

Publisert: 12.10.2005 - 09:42 Oppdatert: 12.10.2005 - 09:42

Skoler avviser Adbusters



Adbusters får ikke komme til skolene i Sandefjord etter at elever i nabokommunen aksjonerte med røykbomber i forbindelse med at aktivist-nettverket holdt kurs der.

Av: Harald Grenne

Det reklamekritiske aktivistnettverket Adbusters har turnert på skoler i flere kommuner i regi av Riksutstillinger for å lære elevene om ulike aksjonsformer og andre kreative måter å få fram et budskap på. Elever fra Stokke aksjonerte utenfor McDonalds etter å ha blitt inspirert av Adbusters' besøk på skolen. Besøket inspirerte også til en aksjon med røykbomber foran Rådhuset, melder NRK Kulturnytt.

Etter dette har tre skoler på kort tids varsel avlyst det planlagte besøket. Maria Astrup i Adbusters er skuffet og mener skolene har misforstått prosjektet, melder NRK.

– Vi stod der klar til å dra, og ble ganske skuffet og overrasket over at det skulle komme så bardust på så mange måneder etter at skolen bestilte dette prosjektet.

Besøket på ungdomsskolene i Sandefjord har vært planlagt i flere måneder, men etter episoden i Stokke ombestemte samtlige av skolene seg på kort varsel. Rektor ved Breidablikk ungdomsskole Arne W. Gregersen sier han fryktet reaksjoner fra foreldre.

– Det er vel ikke mer bråk og tull og tøys vi trenger i norsk skole i dag. Vi trenger heller det motsatte; arbeidsro. Vi trenger å jobbe på en annen måte enn det ungdommene her blir oppfordret til, sier hun til NRK Kultunytt.

Denne saken er også publisert på KFnyheter.no.

Hentet fra:
http://www.kampanje.com/reklame/article36708.ece