Vedlegg 2, Presseoppslag: Stokke og Sandefjord


Ulrik Lysebo og Tonje Lohne kjemper ufortrødent videre for Verdenteaterets framtid, blant annet ved å arrangere støttekonsert. FOTO: TOR JOSTEIN SØRLIE

Støttekonsert for Verdensteateret

10. desember arrangerer "Kulturhusgruppa" støttekonsert i Verdensteateret. Standpunktet om at Verdensteateret må være en arena for frivillige kulturkrefter skal markeres.


Tor Jostein Sørlie
tor.jostein.sorlie@sb.no

Etter KF-utvalgets signaler om at det kan bli ungdomshus i Napergården ser det lysere ut, og driften av ungdomshuset bør kombineres med driften av Verdensteateret. Likevel arrangerer vi denne konserten for å markere våre synspunkter, sier Ulrik Lysebo, en av de åtte som utgjør "Kulturhusgruppa", en vennegjeng som arbeider for å bevare Verdensteateret på en måte som gjør det mulig for frivillige aktører å blant annet holde konserter.
Til konserten kommer sandefjordsbandene "The Stimmits", "The Pioneers", samt det Oslo-baserte sandefjordsbandet "Royal Riot" og rapperne i "Ildvanngerilja'n" fra Tjøme. Dansere fra Sandefjord videregående skole bidrar i ulike sammensetninger, og det skal vises kunst laget av lokal ungdom rundt om i Verdensteaterets lokaler.
Målgruppa for konserten er ungdom fra ungdomskolealder og oppover.
– Vi skal invitere politikerne også, for det er viktig at de kommer og selv ser hva vi får til, sier Tonje Lohne.
Selv om ingenting er avgjort om framtidas ungdomshus, har Lysebo og Lohne mange tanker om hva et slikt sted bør by på: Øvingslokaler, miljøarbeidere, helsestasjon, leksehjelp, datarom, maleverksted og kafé, i tillegg til aktiviteter som foregår andre steder enn i selve lokalene.
– I tillegg bør muligheten til å spille konsert i Verdensteateret med jevne mellomrom kunne lokke mange bandmedlemmer, mener Lysebo.

Sist endret: 30. November 2005 00:23

Hentet fra:
http://www.sb.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20051130/KULTUR/111300059&SearchID=73234968521111