Vedlegg 2, presseoppslag: Stokke og Sandefjord



"Levende byer – levende ungdomskulturer" er tittelen på seminar som arrangeres i Verdensteateret. Lasse Grotdal (fra venstre), Elin Syrdal og Ulrik Lysebo håper på mye folk. Foto: Olaf Akselsen

Setter ungdom i fokus

Ungdom i byrom er temaet under onsdagens seminar på Verdensteateret.

Aleksander Limkjær

"Ungdom i byrom" er også navnet på et prosjekt som Sigurd Ohrem har holdt på med i to år. I samarbeid med Sandefjord Byforum arrangeres seminaret som har fått navnet "Levende byer – levende ungdomskulturer".
– Vi har engasjert oss i dette møtet fordi vi er opptatt av at byen vår skal være attraktiv for ungdom. Dermed håper vi at de ønsker å bidra i byens miljø, samt at de ønsker fortsatt å ha et forhold til byen i framtida, sier Elin Syrdal i Sandefjord Byforum.
Hun mener en levende by trenger impulser fra ungdom.
– Skal man ha ressurspersoner på 25 til 30 år, må man ta vare på dem i en tidligere alder, sier Syrdal.
Hun er sikker på at det er mye ressurser ute blant ungdommen i Sandefjord.
– Men det er for få av dem som viser seg ut i byens miljøer. Det har selvfølgelig en sammenheng med at de mangler arenaer, sier hun.

Ungdommenes plass
Det vil bli holdt fire innlegg på onsdagens seminar. Prosjektleder Sigurd Ohrem og Ulrik Lysebo holder en video- og fotobasert innledning med blant annet fokus på Verdensteaterets plass i Sandefjord, før Kjell Terje Ringdal fra Dinamo Kommunikasjon holder hovedforedraget. Det er kalt "Attraktive kommune og ungdommens plass".
– Dette foredraget er noe alle som er interessert i Sandefjords utvikling som by bør få med seg, sier prosjektleder Ohrem på telefon til Sandefjords Blad.
Etter pausen snakker Sven Erik Lund om fargerike gavler i trivelige byer, før arkitekt Bjørn Heidenstrøm tar ordet, og presenterer blant annet resultater fra prosjektet "Ungdom i byrom".
At man har valgt Verdensteateret som lokale for seminaret, er ikke tilfeldig.
– Dette er et sted som de unge bruker, og da er det naturlig at vi bruker det, sier Elin Syrdal.

En foregangskommune
Ungdommene Lasse Grotdal og Ulrik Lysebo gleder seg til seminaret. De synes det er viktig at det blir satt søkelyset på ungdomslivet i Sandefjord.
– Det skjer ikke altfor mye for ungdom i denne byen. Derfor synes vi det er veldig bra at det er flere enn et fåtall unge som vil gjøre noe for ungdomslivet i Sandefjord, sier Ulrik Lysebo.
En drøm for framtida er at Sandefjord blir en foregangskommune for ungdomsmiljøer.
– Det kan komme mye positivt ut av et aktivt ungdomsmiljø. Ungdommen får et sted å være, hvor det er trygt, framfor å henge ute i gatene. Mindre rus er også en annen fordel, fortsetter Lysebo.
Han og Lasse er aktive konsertarrangører på Verdensteateret, og kjemper mot privatisering av bygget og salg av Napergården. Deres mål er at Napergården blir ungdommenes nye tilholdssted.

Det kan komme mye positivt ut av et aktivt ungdomsmiljø.
Ulrik Lysebo

Sist endret: 20. Januar 2006 00:07

Hentet fra:
http://www.sb.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060120/KULTUR/101200072&SearchID=7323561825310