Driftsrapport/H2021

From Programvareverkstedet
Jump to navigation Jump to search

Drift har holdt maskinene på PVV i opererende tilstand. Dette inneholder omstart etter strømbrudd og vedlikehold av tjenester som nettsider og svar av epost. Det har kommet inn nye kule driftere som tar mye initiativ og holder PVVs datasystemer tipp topp tilstand. Ettersom driftskoordinator (pederbs) ikke lengre er særlig aktiv er denne rapporten skrevet i samarbeid mellom pederbs, adriangl, danio, og felixalb.

Distroen på flere av boksene (blant annet Microbel) har blitt oppgradert.

Fremsiden til PVV viser nå tilstanden på døra inn til PVVs lokaler, og en bildekarusel med diverse PR bilder roterer på toppen.

En ny VM tjener, Andresbu er på vei. Den er basert på proxmox, som igjen er basert på FOSS teknologier. Planen er å migrere over VMer fra asgore etterhvert som denne boksen blir stabil. Joshua er også en ny VM tjener med proxmox, som har blitt tatt i bruk til diverse formål.

Ny PVV bildedelingstjeneste er nå tilgjengelig fra nettsiden under pvv.ntnu.no/galleri .

En Matrix-tjener har blitt satt opp, noe som gir enkel tilgang til mange IRC-nettverk og er et desentralisert FOSS-alternativ til slack/discord. Den nåværende discord-chatten er også blitt tilgjengeliggjort på Matrix

Nye sertifikater har blitt bestilt og installert for Microbel (epost), Spikkjeposche (www), Skrotnisse (???) og Essendrop (git). Vi har byttet sertifikatutsteder til å bruke GEANT som er offisielt støttet av NTNU.

Etter starten av vårsemesteret er driftskvelder blitt startet opp igjen i ordnede former med bestemte møtetider, sakslister og referater som vil gjøre videre drifting mer oversiktlig og forutsigbar.