Difference between revisions of "Drift/Samba"

From Programvareverkstedet
Jump to navigation Jump to search
 
m (5 revisions)
(No difference)

Revision as of 22:44, 5 March 2010


Hva betyr samba for deg?

Dersom du har konto på PVV har du nå muligheten til å nå hjemmekatalogen din fra en Windows maskin fra utvalgte subnett på NTNU. Du kan derfor få en enkel tilgang til brukerområdet ditt uten å måtte bruke ftp. Brukerområdet ditt virker som en vanlig stasjon på den arbeidsstasjonen du sitter på, noe som forenkler en hel del.

Hvordan opprette deg selv en sambakonto?

Før du kan ta ibruk samba tjenesten på PVV må du opprette deg et passord for tjenesten. Dette gjør du enkelt ved å logge inn på decibel.pvv.ntnu.no og kjøre denne kommandoen:

/local/samba/smbnewpasswd

Passordet blir kryptert når du logger deg opp mot samba tjeneren. Dette betyr at du ikke skal ha [[EnablePlainTextPassword]] i Registry i Windows. Om dette ikke sa deg noe, betyr det at alt er greit og du ikke trenger å gjøre noe.

Hvordan forandre samba-passord?

Dersom du senere vil forandre passord må dette gjøres med kommandoen smbpasswd. Merk at denne er forskjellig fra kommandoen du bruker når du oppretter bruker første gangen.

smbpasswd -r decibel 

Hvordan logger man seg på med samba?

Sambatjeneren ligger på decibel. For å kontrollere at brukeren din fungerer, kan du kjøre

smbclient //decibel/<brukernavn> 

innlogget på decibel.

Dersom dette fungerer, skal du kunne logge deg på NT maskinene på datasalene rundt om på NTNU. Når du er inne i NT, høyreklikker du på My Computer/Min Datamaskin og velger Map Network Drive/Koble til Nettverksstasjon. I path/bane feltet skriver du:

\\decibel.pvv.ntnu.no\<brukernavn> 

eller

\\sambapvv.pvv.ntnu.no\<brukernavn> 

Hvor i verden kan du logge deg på?

SMB-portene er sperret i NTNUs hovedrouter, så hjemmekataloger kan ikke bli eksportert til IP-adresser utenfor 129.241.0.0/16 med SMB.

Annen hjelp

I InfoWeb finnes mer hjelp for oppkobling fra Windows klienter . Merk at PVV benytter passordkryptering, noe som medfører at du ikke skal sette verdier i Registry.