Driftsrapport/H2007

From Programvareverkstedet
Revision as of 15:52, 13 September 2007 by Knuta (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search

Halvårsmøtet 13. okt. 2007

Maskinrom

De fleste maskinene til PVV er nå rackmontert, i nye fine brukte rack fra Sun. Flere rack hentes om kort tid. Etter planen vil alle x86-maskinene unntatt arbeidsstasjonene være rackmonterte i løpet av høsten.

Vi har fått fine KVM-switcher fra ITEA. De heter Outlook. Vi tok to av dem selv, og ga to andre videre til Samfundet.

Nye maskiner

Vi har fått to itanic-bokser fra ITEA. Den ene er satt opp som arbeidsstasjon med debian på.

Vi låner bort plass i serverrommet vårt til poy.no (som hoster dansefilmer) og webserveren til Nabla.

Rymden har blitt installert, først med linux og så med netbsd. Den er crosscompile-boks for dvask nå.

Nettlinje

Vi har fått et punkt med gigabit på, og oppdaget at den lille switchen vår ikke klarte å ha gigabit-uplink. Da sluttet den like gjerne å sende pakker. Vi kjøpte en 24 porters HP ProCurve 1800-24G i oktober, og har montert den i serverrommet. Det er for tiden noen issues med maskiner med eepro100-kort kan det se ut til. Vi jobber med å finne ut av det. Sannsynligvis vil vi bare kjøre dem på en annen switch, siden de ikke har noe nytte av gbit uansett.

Backup

Nosferatu har hatt litt problemer med fulle disker, mye på grunn av brukere som har store filer som endres daglig. Vi har både kjøpt inn mer disk og anmodet verstingbrukerene om å endre vanene sine, og forhåpentligvis vil det løse problemene. Kanskje vi skal flytte boksen ned til Trafoen (Server-rommet til samfundet) snart?

Authentisering YP/Kerberos

Det har ikke skjedd stort med Kerberos, men kerberos på KDC-en er oppgradert. Vi håper på å få faset inn kerberos fullstendig i løpet av neste vår. Dette krever at vi har en løsning for autorisering, for eksempel ldap eller passordløse passordfiler.

IMAP+Maildir-transisjon

Dovecot-oppsettet er patchet så det støtter både MBOX og Maildir samtidig. Det ble litt texas med en gang, men virket etter at barnesykdommene hadde blitt luket ut påfølgende helg. Det har også blitt tilrettelagt for imap over ssh, slik at man kan bruke imap med ssh-nøkler.

En del store brukere har blitt anmodet om å migrere, og noen har gjort det. Bytte til Maildir som default-levering planlegges innfaset snart, men krever noe testing først.

Flytting av rdist

rdist er flyttet fra bacchus til decibel, for å unngå at vi har root-nøkler på samme boks som web.

Ymse problemer

Decibel hadde veldig mye problemer med machine check exceptions en tid, og ble tatt ned for å kjøre memtest i lange baner. Memtest fant ingenting, og decibel har siden virket fint. Ingen vet hvorfor.

Hotmail blacklistet oss i slutten av september, og har fortsatt ikke sluppet oss inn. Etter en god del om og men har vi imidlertid endelig fått kontakt med dem, og det later til at en løsning er nært forestående.