Difference between revisions of "Maskiner/Dvask"

From Programvareverkstedet
Jump to navigation Jump to search
m (5 revisions)
Line 1: Line 1:
 
= Hardware =
 
= Hardware =
  
MicroVAX II
+
MicroVAX II.
  
 
= OS =
 
= OS =
Line 13: Line 13:
 
= Misc. =
 
= Misc. =
  
Seriekonsollet er koblet til [[Maskiner/Horisont|horisont]] og kan brukes med <b>minicom</b>.
+
Seriekonsollet <del>er</del> ''var'' koblet til [[Maskiner/Horisont|horisont]] og <del>kan</del> ''kunne'' brukes med <b>minicom</b>. På grunn av en defekt kabel er dette for øyeblikket ikke mulig. Du må ned på maskinrommet og koble til med VT320en som står på hylla. Ktrl-alt-Å fungerer som escape.
 +
 
 +
Dvask liker å gjøre ting i sitt eget tempo. Ikke bli overrasket når det tar 30 sekunder å starte ''vi'' (bruk av emacs frarådes på det sterkeste).
  
 
== Boot monitor ==
 
== Boot monitor ==

Revision as of 20:47, 25 March 2010

Hardware

MicroVAX II.

OS

NetBSD

Funksjon

DNS

Misc.

Seriekonsollet er var koblet til horisont og kan kunne brukes med minicom. På grunn av en defekt kabel er dette for øyeblikket ikke mulig. Du må ned på maskinrommet og koble til med VT320en som står på hylla. Ktrl-alt-Å fungerer som escape.

Dvask liker å gjøre ting i sitt eget tempo. Ikke bli overrasket når det tar 30 sekunder å starte vi (bruk av emacs frarådes på det sterkeste).

Boot monitor

Boot monitoren (firmware) på dvask starter når maskinen starter og viser et >>>-prompt. Man kan hoppe ut i boot monitoren når som helst ved å sende break på seriekonsollet (Ctrl-A F i minicom, ~# i cu).

  • b - Boot, boot standard.
  • c - Continue, fortsett der vi var.