Kurs i brikkevev 11., 18. og 25. februar 2018

Det blir brikkevevkurs i regi av Strinda husflidslag 11., 18 og 25. februar 2018.

BrikkevevBegynnerkurs i brikkeveving
Mandag kl. 18-22
Sted: Steindal skole, Trondheim
Påmelding  her. Informasjon om pris og betaling finnes på Strinda husflidslags kursomtale.

Om kurset
Kom i gang med brikkevev. Hvordan tegne enkle mønster, lage renning og sette opp en vev. Hovedfokuset vil ligge på de grunnleggende teknikkene hvor alle brikkene/kortene vris samtidig og samme vei.

Kurset passer både de som aldri har prøvd brikkevev og de som har prøvd litt tidligere, men vil repetere.

 

Deltakerne må ta med
Brikker 10 stk eller flere. Hvor får jeg tak i brikker på forhånd?
Gi beskjed om du ikke har brikker, så kan vi ta med noen for salg (papp).
Garn 2-3 farger av tilsvarende kvalitet (f.eks. en lys og en mørk, det er en fordel med kontraster og farger som ikke er for like). Alt som er slitesterkt, uten for mye elastisitet/strekk, passe hardt spunnet og helst ikke tover seg for lett kan brukes. Ullgarn (f.eks. vevgarn, finull eller babyull), mercerisert bomull, lin etc kan alle brukes. Unngå “hårete” garntyper som mohair-blandinger etc og veldig løst spunnet garn.
Belte Beltet må tåle å bli dratt i, men de fleste vanlige belter går fint.
Om du har vevbelte og båndvevfeste f.eks. fra grindvev kan dette brukes i stedet for et vanlig belte.
Ting som ellers er kjekt å ha med på kurset er:
Saks til å klippe garn med.
Ruteark og fargeblyanter Ta med fargeblyanter tilsvarende garnfargene du har om du vil tegne egne mønstre.
Liten skrutvinge for å kunne feste veven til bordet.
Kiltnål/maskenål eller stort gummistrikk De store og ikke minst brede kiltnålene på Stoff og stil (90-100 mm lange) er gode, men også de mindre fra diverse garnbutikker kan brukes om brikkene er små/har hullene nære kanten. Alternativt kan man bruke et strikk.
Liten vevskyttel om du har, men man klarer seg også fint uten.
Poseklype om du har, men man klarer seg også fint uten. En middels stor poseklype kan også brukes for å feste veven til beltet. Det er også flere bruksområder.
Stor stoppenål til å feste veven i beltet (om du ikke har noen av de andre) eller sy inn innslagstråder/renningstråder som ryker.

Om kursholder
Jeg har vevd med brikker siden 2006 og har siden 2010 demonstrert brikkevev på en rekke viking- og middelalderarrangementer fra Lofotr i nord til Haithabu (Schleswig, Tyskland) i sør. Jeg har og holdt kurs gjennom Trondheim vikinglag (på Vitenskapsmuseet i 2013, 2015, 2016 og 2018), Strinda Husflidslag (2009) og Norges husflidslag (2016).

De siste årene har jeg fokusert mye på historiske funn og arkeologiske rapporter om førreformatoriske tekstiler med brikkevevde fragmenter og bånd i Norge med mål om å få en oversikt over hva som finnes og hvilke materialer og teknikker som er brukt til ulike tider og steder.

English summary
There will be a course in tablet weaving November 24 – 25 for beginners in Trondheim. If there are non-Norwegian speaking/understanding participants, the course will be given bi-lingual in Norwegian and English. Participants will need to bring 10 tablets/cards (rectangular or square), yarn (strong, not fluffy and hairy) in 2-3 colors, a sturdy belt, paper and pencil (to draw patterns) and scissors.
Ask me for further details in English of you are interested in knowing more about the course.

 

This entry was posted in Ukategorisert. Bookmark the permalink.