For lenge siden, i en galakse langt, langt borte...

original
original
Dette er en side jeg har laget om mitt til nå største kostymeprosjekt:
En kopi av tronromkjolen til Queen Amidala of Naboo, Star Wars Ep.1.

Det må påpekes at på det tidspunktet kostymet ble laget, dvs sommeren 1999, var det LANGT fra så mange ressurser på nett som det finnes i dag. På det tidspunktet jeg laget denne kjolen hadde jeg kun 10 cm høye bilder (printet på en gammel fargeblekkskriver) å se etter, og særdeles lite syerfaring.

I dag finnes en rekke sider som viser hvordan originalkostymene ble konstruert, og det er mange gode fankostymer der ute som man nesten får prestasjonsangst av mindre. På det tidspunktet jeg laget min kopi hadde jeg ikke sett noen utgaver som var bedre enn min (i motsetning til nå).

Om jeg skulle gjort kostymet på nytt er det mye jeg ville gjort annerledes (noe som kommer med langt større erfaring), men sett i forhold til de forutsetningene jeg hadde i 1999 bør jeg være godt fornøyd med resultatet.

Siden du nå har rotet deg inn på denne siden regner jeg med at du egentlig vil komme til saken, så på de underliggende sidene kan du lese mer om:
Foranledningen - om hvorfor jeg bega meg ut på ferden.
Gjennomføringen som mønsterlaging og montering
Tekniske utfordringer som ikke var knyttet til søm
Oppsummering og evaluering - harde fakta og synsing
Bruk av kostymet - dvs, når har det vært brukt?
Og se på bildene..

Eller se alt på én side. Du kan også lese om et annet starwarskostymet jeg har kopiert: Jedi Master Qui-Gon Jinn.


Og om det ikke skulle vært klart: Om jeg ikke var det FØR jeg laget kjolen har jeg har nok blitt SW-fan i ettertid. Ikke så veldig ekstrem, men likefullt en fan.

Jeg bruker kostymet mer enn gjerne, så om du vet om temafester eller karneval, eller andre anledninger hvor det kunne passe med besøk av en dronning er det bare å ta kontakt.


Og skulle noen være i tvil er det jo bare å ta testen: Hvem i Star Wars er du?

Lenker til nyttige sider

Går du i tanker om å lage kopi av et kostyme fra Star Wars-universet kan jeg anbefale å se på følgende nettsteder:

Queen Amidala Tribute Page - Hvor det meste av mitt forhåndsmateriale ble funnet. Desverre har den ikke blitt oppdatert på lenke, så gå heller til neste om du vil ha detaljerte beskrivelser av de ulike kostymene
The Padawan's Guide to Star Wars Prequel Costumes. Genial side jeg har brukt mange timer på å surfe på. Tenk om den bare hadde vært der da jeg begynte, så hadde ting vært så mye enklere..
Imaginary Styles Et flott kostyme krever rett håroppsats. Her er bruksanvisning på hvordan sette opp håret, om det bare er langt nok..