Sort polyesterkåpe

Materialer:
Stoff: Polyesterstoff og glidelås fra Moas, Jaquardbånd fra Stoff & Stil.

Har lenge hatt planer om å lage en kåpe i dette stoffet for å slenge på meg om jeg skulle trenge å gå rundt i kostyme blant publikum, men likevel være tildekket.

Avsparket ble gjort i forbindelse med at jeg trengte noe slikt for å stå i koret under oppsetningen av Peer Gynt i november 2009. Som vanlig ble det ikke helt ferdig i tide, men det ble ferdig nok til å kunne brukes på scenen, og den ble lukket med 4 sikkerhetsnåler slik at jeg kunne ta den raskt av og på.
Neste spark ble gjort 4. juni 2010. Var godt i gang med å ta opp igjen gamle uferdige, påbegynte prosjekter og trengte den til et show 5. juni. Puttet inn fliselin i innbretten ved lukningen og sydde den fast med 2 hvite tråklesømmer. Hadde typisk nok ingen glidelåser som passet, så måtte nok en gang bruke sikkerhetsnåler for lukning, og fikk såvidt kjøpt det jeg trengte idet Moas stengte.
Etter dette ble den gjort helt ferdig med krage, pynteband og glidelås, samt at ermer og lengde ble tilpasset i bunn (lettere sagt enn gjort på egen hånd, men en sømbyste hjalp veldig!). Den ble ferdigstilt 7. juni 2010.

Klikk på bildene for å se dem større.
Bilder  
Bilder: undertegnede
Nærbilde halslinning.
Nesten full-figur.