Stolputer og pynteputetrekk

Materialer:
Stoff: Kraftig marineblå bomull med hvite striper kjøpt på Stoff og stil (19 kr/m)
Kraftig naturhvit bomullssnor, hekter og glidelåser.

Det startet med at jeg ville trekke om noen gamle stoler til hytta, og fikk for meg at marineblått stoff med hvite striper ville passe bra.

Stolene tilhørte opprinnelig min farfar og ble senere trukket om med et rødt- og hvitstripet bomullsstoff (muligens fra IKEA) av mine foreldre etter mønster fra det gamle trekket før de havnet på hytta.

Jeg valgte å gjøre det litt annerledes denne gang, siden jeg også ville ha et stoltrekk som er avtagbart for vasking. Under setet er stoffet strammet av den hvite bomullssnoren i en enkel løpegang. Ryggen er lukket i bunn med hekter.
Ellers ble trekket mer eller mindre sydd rundt putene for at det skulle passe perfekt. Begge var ferdige og montert på stolene 2. august.

Putene kunne jo ikke bare sys på enkleste måte de heller, og å lage mange like er for kjedelig. Jeg brukte derfor restebiter fra stolene til å lage tverrstriper som bryter opp og laget 2+2 like puter slik at det både kan ligge puter i stolene og sofaen ved siden. Putene lukkes med glidelåsen og ble sydd 3., 4., og 9. oktober.

Klikk på bildene for å se dem større.
Bilder Mønster
Bilder: undertegnede
Stolene før og etter. Ble det bedring? ;)
Putene i sofaen Putene i stolen

Skisse av mønster.