Viking-kostyme til mann

Foto: Ingrid Galadriel Aune Nilsen
Korte fakta:
Serk/tunika i tilnærmet Hedeby-snitt uten kiler sydd i råsilke til en luksusviking! Håndsydd halsåpning rullet utover (inspirert av vikingsnitt), samt håndsydde åpninger på ermene og nederst på bolen.
Kjortel/kofte sydd i en rødlig, ullblanding i kyperbinding. Samme snitt som over, men med mer tilpassede skuldre (som ble rare!). Inspirert av Vikingsnitt Håndsydd halsåpning, samt håndsydde åpninger på ermene og nederst på bolen. "Usynlige" sting!
Brok fritt etter Thorsbjerg-funnet i skoggrønn ull i toskaft binding. Alle sømmer er oversydd for hånd med ullgarn på veien mellom Trondheim og Mosjøen.

Mannen fikk selv bestemme hvilket stoff og hvilken farge som skulle brukes til de ulike plaggene. Luksusviking som han er ville han helst ha råsilke i underskjorta i stedet for lin, og han gikk for de mykeste ullstoffene til de andre plaggene. ;)

2010:

Juli
Silkeserk og ullkofte ble sydd til og brukt under vikingfestivalen på Egge. Ei lita ringspenne ble kjøpt for pynt der.
Juli-August
Til vikingfestivalen på Lofotr ble og buksa tatt i bruk med et lånt brikkevevsbånd som praktisk belte.
Et dekorativt lærbelte, beltespenne og belte-ende ble kjøpt inn på festivalen og han lånte en jernring for å kunne henge en kopp og lærpung i beltet.
August
Testbåndet som ble laget på vei sørover fra festivalen i Lofoten er ferdig og langt nok til å brukes som belte i buksa.

Evt ekstra: Buksebelte, Skjoldehamnhette, hoser, kappe/kaftan?

Kofte og tunika/serk Bukse

Små "usynlige" kastesting rundt ermeåpninger og nederst.
Små "usynlige" kastesting rundt ermeåpninger og nederst og her. Utvendig rullekant festet med "usynlige" kastesting i halsåpning.
Nærbilde, utside av linning. Faldesting/kastesøm og forsting/stikksøm.
Nærbilde, innside av linning. Knapphullssting/langettsøm og forsting/stikksøm Dårlig håndtverk. Nærbilde skritt med pyntesting (kastesting).