Nålebinderiet 2020

2020 startet sterkt med 10 luer på 5 uker, før det ble full stopp i mars. Først utpå sommeren våknet igjen lysten til å nålebinde og fra høsten av ble det mer regelmessig, om enn i et rolig tempo med mål om å bruke opp mer garn fra garnlageret. #stashbusting

Hillesvåg: Troll
Gul og lilla er plantefarget med henholdsvis reseda og blåtre. De fleste i Oslo-sting.
 

Linde garn: Alpakka ull
To garnnøster mottatt i julegave 2019 ble til to luer i januar 2020. Den første med Brodén-sting/Finsk 1+3 med F2-binding, den andre med Oulo-sting/Verdal-sting/Russisk 1+1+2 med F2-binding. Måtte supplere med et ekstra nøste og fikk så klart mer til overs. Dette ble til to korte pulsvanter gjort i Metsäpirtti 3/Russisk 2+1+2 med F2- (og av og til F3-) binding.

Leine merino:
Ett garnnøste med 2-tråds garn fra Leine merino lanolingarn ble forvandlet til ei lue med Oulo-sting/Verdal-sting/Russisk 1+1+2 med F2-binding. Måtte rekke opp noen prøvelapper for å få lua stor nok. Hadde også ett garnnøste med tilsvarende 3-tråds lanolingarn som ble forvandlet til ei lue med Rindals-stinget med F1-binding.

Kampanje
Ukjent garntype av 100% ull, trolig et kampanjegarn. Noen hvite nøster ble hespet opp og hevet i et krappbad for noen år tilbake og fikk en orange farge. Oulu/Verdal med F2.

Grå trønder
fra Selbu spinneri og Evavollen Gårdsdrift. Superdeilig garn i naturlige fargenyanser. Telemark-sting med F2-binding, med Vehmasjärvi og F2 i siste runde for en litt fastere kant.

Hoelfeldt-Lund: Messehakel
Plantefarget garn (farget av Raffina) krapp (ulike rødtoner) og blåtre (lillagrå).  To hodebånd i Rindalssting med F2-binding.
Diverse luer i ulike sting. Rindal F2, Dalby, Telemark (rød-grå, krapptoner)

filer/naalebinding/luer/2020_Messehakel_krapp_luer_sokker.jpg

Melbourne Wool
Et impulskjøp av to garnnøster i en garnbutikk litt utenfor allfarvei på en jobbreise ble til ei lue og to par små sokker.

This entry was posted in Moderne, Nålebinding, Småting and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.