Finurlige Fiona

Det var tid for temafest, og temaet denne gang var “Eventyr”. Det første man tenker på i en skandinavisk setting er kanskje troll og hekser, huldrefolk og andre folkloristiske figurer som Askeladden, Hans og Grete, Peer Gynt og generiske prinsesser osv.
Jeg regnet med det kom til å komme mange prinsesser, troll og huldrer, og nærheten til Halloween gjorde hekser til et nærliggende tema, så det var på tide å bli kreativ og lete etter alternative figurer.
Disneys animerte eventyrklassiskere kom Snøhvit, Tornerose, Askepott etc kunne ha vært en mulighet, men siden omtrent alle kvinnelige Disneyfigurer har kropper som er langt fra realistiske ville det være en fysisk umulighet å komme som disse. Alle disse er pene og pyntelige prinsesser, og å komme antrukket som disse ville ført til forventninger om at man også oppførte seg tilsvarende. Kjedelig! Da ville det heller vært morsommere å kommet som for eksempel Den onde stemoren i Snøhvit eller Ursula i Den lille havfrue. Men stemoren er også usannsynlig smal, og både dette og et Ursula-kostyme ville krevd ganske mye mer arbeid enn jeg hadde hatt tid til.

Da var det bedre å lete etter lett gjenkjenbare figurer med en litt rundere fysikk – som f.eks. Fiona fra Shrek. I de tre første filmene er også hun relativt pen og pyntelig, men i den fjerde ser vi henne i en alternativ virkelighet. Hele antrekket Inspirert av filmen Shrek Forever After troppet jeg derfor opp som den tøffe og barske krigerprinsessen Fiona. En mannlig deltaker, for anledningen utkledd som den gode fe med lilla vinger og en liten fjærboa rundt halsen, påstod til og med at “Du går da så karslig.. ” Haha. Klær skaper folk, var det ikke? 😉

Antrekket:
Toppen var en enkel ettersittende bomullsgenser til ca 49 kr som var tilklippet og malt med stoffmaling. I tillegg ble deler av de avklipte ermene brukt som pulsvanter. Beltet var noe jeg fant i mors klesskap og stammer fra 1980-tallet.
Skjørtet var det eneste jeg laget fra bunnen av denne gang, og består av to lag med stoff som er sydd sammen (kostnad ca 80 kr + arbeidstid og tråd). Det ytre, løst vevde rutete ullstoffet er klippet skrått i forhold til rutene for å få tilsvarende vinkel som Fiona har på sitt skjørt i filmen og det er foret med en brun ull-polyester-blanding. Det er sydd veldig enkelt (det hele tok kanskje 1/2t å sy?) med først å drapere skjørtet rundt midja på prøvedukka for både å finne passende rutevinkel og midjelinje og så prøve rundt egen kropp. Deretter klippe ble delene til og sydd sammen i midja med strikk i en løpegang i linningen. Siden det er en god del overlapp i skjøten var det ikke nødvendig å sy noen sidesøm, men for at overlappen skal holde seg pen er det for sikkerhets skyld sydd bittelitt i hjørnene der hvor kiltnåla sitter. Siste finish med oppklipping av nederste kant var gjort på kun få minutter.

I tillegg hadde jeg et smykke med avskjærte tupper av reinsdyrhorn, skjell og ymse perler, en lang rødbrun parykk, grønn strømpebukse, fjellstøvler, grønnmalte armer, ansikt og hals og så klart de karakteristiske ogre-ørene. Og for å toppe det hele hadde jeg lånt en diger paddet stridsøks fra en bekjent og stappet en myrrevpels (for anledningen omdøpt til en sumprev) i beltet.

skjørtetmed parykk

English summary
What to wear for a fairy tale theme party? There would probably ble too many trolls, princesses, witches or humanoid figure from scandinavian fairy tales and it was necessary to find alternative costumes.

I considered several options, such as: the Indian princess Draupadi (but didn’t feel like explaining it to everybody on the party), a 12th century queen (this was my back-up plan), a mermaid (but I wasn’t in the mood to wear a bikinitop), Queen Amidala of Naboo (Star Wars count as a fairy tale, right?) or if all else failed I could be Sheherazade from 1001 night (which would be way too easy and hardly struck my mind).

I also considered the Disney fairy tale female figures, but it is simply physically impossible for me to make any of them look good with my body and I needed to find a related figure with a different physique. What I finally decided to be was Fiona the warrior princess from Shrek Forever After. I didn’t have to act as a nice and pretty princess either. Loved it, despite the need to fresh up the green bodypaint several times during the party.

This entry was posted in Diverse, Fantasi, Moderne, Søm and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.