Votter vettu

Endelig fikk jeg tatt meg sammen og sydd ferdig vottene som ble påbegynt vinteren 2010.
De er sydd i tovet ullstrikk med påsydde perler og med fôr av råsilke. Selve votten er sydd på maskin, men den aller siste sømmen rundt håndleddet hvor råsilken og ullstoffet er sydd sammen er gjort for hånd.

Vottene er relativt smale og passer en normal damehånd (str. 7) og er gode og varme.
Kontakt meg om du ønsker å bestille votter som f.eks. er videre og/eller lengre.

Alle
Nærbilde
Med hender i

I tillegg til de røde og lilla, som tidligere også ble laget et par av i petroleumsblått (laget i november 2010) har jeg laget et par andre vante-varianter. Av de petroleumsblå er det venstre paret en standard-utgave, mens paret til høyre er en bredere utgave.

petroleumsblå

Her er en grå variant med for av en brun ull/viscose-blanding.
grå vott

Edit 17.12. 2012
Her er flere med råsilkefor. De er alle laget på bestilling (julegaver som måtte være ferdige til jul). De grå er et hakk videre enn de andre vottene, mens de røde/grønne er ekstra lange og laget i et tofarget dobbelsidig ullstoff:
Flere votter
Var i tvil om det ble nok av det rustrøde/mosegrønne dobbelsidige stoffet, men det holdt akkurat til å lage to par litt ekstra lange par med oppbrett. Den eneste ulempen med dette stoffet var at det ble en del mer arbeid siden det både måtte kantes (det er ikke nødvendig på ullfilten på de andre vottene), og at kanten måtte festes for hånd.

Nå er det bare noen små restebiter igjen av det grå stoffet, og enda mindre igjen av det rustrøde/mosegrønne ullstoffet som jeg i mange år ikke ante hva jeg skulle lage noe av.
Hurra! Stoffbunken minker!

Edit 27.12. 2012
Endelig ble også et par blå/brune votter i ull/viscose som ikke ble ferdige til julemarkedet gjort ferdige. Dekoren er slyngede ullsnorer i brunt, hvitt og blått og vottene er enkelt og greit laget til meg selv.

Blå votter

English summary
I’ve made woolen mittens lined with silk noil for sale at a Christmas market. I even got rid of some of the large piles of fabric I’ve got as well as ticking off one more project for the list of unfinished projects.

This entry was posted in Moderne, Småting, Søm and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Votter vettu

 1. Vibeke says:

  Hei. Jeg lurer på hvilken teknikk du har brukt for å lage mønsteret på tovet ullstrikk i posten “votter vettu”. De var råstilige 🙂

  • raaness says:

   Hei Vibeke!
   Kult at du liker vottene jeg har laget.

   Stoffet jeg har brukt til vottene er kjøpt, men det er visstnok ikke noe problem å lage det selv. I følge en kollega av meg som er ekspert på toving er det en type forfilt som er laget med tre lag: En strikket flate i bunn (men man kan visstnok lage en forfiltbunn av 3-4 tynne lag med ull i stedet for å bruke en strikket flate) som det er lagt et lag med ull oppå og igjen pyntet med effektgarn som toves forsiktig inn. Kollegaen min sier også at det lønner det seg å gni forsiktig og lenge før man begynner den egentlige toveprosessen.

   Håper det hjelper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *