Vene viking

Viking-garderoben har blitt noe fornyet til sommerens aktiviteter. Normalt nytter det ikke å mase, men på grunn av tidspress og kollisjoner med andre aktiviteter kom man da endelig i gang og de to første plaggene gikk til mannen:

Ei linskjorte med brikkevevde bånd på til mannen (i utgangspunktet ferdig 4.6).
Tilpassing, klipping, montering og brikkevevd bånd m.m. av undertegnede. Han har selv bidratt til å sy ned alle sømmonn og å sy opp fallen nederst.

kaftan - detaljer

Noen detaljer som viser søm rundt halsåpning og på siden av fallen (av undertegnede) og nedsying av sømmonn i sidene, samt det brikkevevde båndet.
kaftan - detaljer

KaftanAndre plagg ble en omslagsjakke (ferdig montert 6.7, ferdig pyntet 20.7 etter tre dager med håndsøm). Det var meningen at arbeidsfordelingen skulle være som over, men endte med at undertegnede gjorde alt unntatt en midlertidig tråkling rundt alle åpninger slik at den kunne brukes også før den ble helt ferdig. Brikkebåndet rundt åpningen er i silke og kjøpt av bekjente som ikke hadde bruk for det selv (desverre er veveren ukjent).
Silkebåndet ble montert på en brun stoffremse som var sydd på langs åpningen, noe som førte til ca 8 m håndsøm bare for å få på pyntebåndene. Det hele ble toppet med ca 2 m atterstingbroderinger i brun ull for å skjule maskinsøm rundt ermeåpninger og nederst på jakken.

Og en nærmere titt på detaljene; Brikkevevd bånd rundt nakke og åpning, overlappende flapp foran med pyntebånd og attersting og en detalj fra ermene. Ermene er sydd av 3 deler, pluss en firkantkile for økt bevegelsesrom:
kaftan - detaljer

This entry was posted in Brikkevev, Levende historie, Søm, Store ting, Vikingtid and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *