Et evighetsprosjekt

Her er “evighetsprosjektet” mitt – et heklet lappeteppe. Vittige tunger spør om jeg begynner å bli lei av det, for jeg sitter med det nesten hver eneste gang jeg er på hytta. Men siden det kun er produksjon på hytta blir det ikke så mange timer pr år, og det går sakte fremover. Når det ble påbegynt har jeg glemt, men det var trolig på 90-tallet en gang. Det ble opprinnelig startet for å bruke opp restegarn, men har etterhvert blitt nødt til å kjøpe til mer garn i andre farger for mer variasjon – ellers hadde det bare blitt hvitt, pastell (ugh!), rødt og mosegrønt med svart innimellom.

Om jeg monterer alle bitene som er ferdige (inkl. de som ligger i hauger forgrunnen på bildet nedenfor) vil det være ca 1,8 m på langsiden og ca 1 m bredt.
Lappeteppe - status 20. mars 2011

Og bare så det er sagt: Det er ikke lov til å spørre om jeg begynner å lei…

Oppdatering 24. april 2011:
To nye diagonale striper (gul+blå+mintgrønn og hvit+grønntoner) er nå ferdig montert.

Oppdatering 30. mars 2012:
Teppet er gjort 12 smålapper/3 store firkanter (ca 45 cm) bredere enn det er på bildet over (og de fleste fargene føyd til), med den følge at det nå trengs ca 40 smålapper for å få til en ny diagonal rad med store firkanter (4 smålapper sydd sammen pr store firkant) fremfor 28 (7×4). Flere lapper er stadig under produksjon.

Post 5. april 2012 – hvit, turkis, mosegrønn, grønn
Post 25. november 2012 – blå, gul, rosa, blå; oversikt
Post 13. januar 2013 – brun, rosa, rød, orange
Post 24. februar 2013 – mørkeblå, blå, grå, hvit
Post 30. mars 2013 – rosa, mørk grå, lys grå, gul; hvit, bordeaux, rosa, turkis; oversikt

Oppdatering 31. mars 2013:
Alle ferdige diagonaler ble sydd på første del av påska og flere lapper er stadig under produksjon, men det går mot slutten. Hurra!

Post 1. september 2013 – brun, grønn, rød, syrinlilla; blå, lyslilla, mosegrønn, multifarget; grågrønn, blå, gulorgange, rustrød

Post 12. oktober 2013 – grågrønn, blå, gulorgange, rustrød og montering. Hev champagneglassene, helvetet er over!

 

English summary:
This is my infinity project, a crocheted blanket for the bed at the family cabin. I only work on it when I’m at the cabin, so the work progresses very slowly.

This entry was posted in Hekling, Interiør, Store ting and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *