Sommershopping

Her er noen av godbitene fra sommerens shopping på markedene på Borre, Haithabu, Moesgård og Stiklestad.

Deilig plantefarget garn…

garn fra Raffina garn fra Faserhaus
Plantefarget 2-trådig S-spunnet spelsaugarn “Messhakel” fra Hoelfeldt-Lund kjøpt fra Berit/Raffina. Blågrå er farget med blåtre. De tre andre er farget med krapprot, men den mørkeste er i tillegg farget med kochenille. Garn fra Polle/Faserhaus.
Mørk brun med valnøtt, galleple og jernsulfat. Lys brun med valnøtt og krapp. Blå med indigo. Rød med krapp. Gul med fargereseda. Lilla med alkanna.
garn fra Elin plantefarget mora kamgarn
Plantefarget garn fra Elin Petersen. Husker ikke eksakt hva de var farget med, men antar det var krapp, muligens farvegåseurt, rabarbrarot og noe annet. Mora kamgarn, plantefarget av Elin Petersen. Husker ikke hva de var farget med utover at det røde er krapp og gule muligens farvegåseurt.

Så noen deilige stoffer:

stoff fra Raffina stoff fra myrsale
Spisskypervevd gylden-brun lin fra Raffina. På bildet vises også min nye ringspenne i sølv kjøpt på Borre vikingmarked (men jeg har glemt av hvem og fra hvilket funn den er reprodusert etter). Diamantkypervevd stoff i bleket og ubleket lin fra Myrsale.
stoff fra Raffina
Ullstoffer fra fra Raffina. Mønstre er vevd opp etter arkeologiske funn.
Til venstre (gul og rød): rosettkyper kjent fra bl.a. Hedeby (600-tallet). Til høyre: Krystallkypert bl.a. kjent fra Osebergfunnet (800-tallet, blå) og Vejen Mose (rød).

Syting.
syting
Lintråd på tresnelle kjøpt på Moesgård, knappenåler kjøpt på Borre, nålehus i bein og tre kjøpt på Trondheim vikingmarked.

Bling
bling
Diverse bling kjøpt på Borre og Moesgård.

Husgeråd.
S-kroker småtingS-krokene er kjøpt på vikingmarkedene i Trondheim og Borre. Dreide treboller (Trondheim), små telysholdere av tre og svineblære, oppvaskbørste, Hedebykopp og trekroker med lærsnor laget av Scott, sleiv, stekespade (Borre) og gaffel (Trondheim). Ikke avbildet er en støpejernstripod og medium stor jerngryte (Trondheim).

Og ikke minst et lite knippe bøker:
bøker

English summary:

Some of the things we bought at various markets this summer: Delicious plant dyed yarn and wonderful linnen and woolen fabrics from various providers. I can’t remember which plants, except the red ones dyed with madder root.
The linen fabrics (uppermost row) are woven in broken twill and diamond twill.
The fabrics at the bottom are reproductions of rosette twill from the 7th century Hedeby/Haithabu (left) and 9th century broken diamond twill from the Oseberg findings (right).

This entry was posted in Småting and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Sommershopping

  1. Liv Elin says:

    Borre va det store garn-og stoffmarkedet i år eh! Fin fangst! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *