Sjalabais og englemasker

Etter to års heklepause var det på tide å ta opp heklekroken igjen. Første mål var å bruke opp mer restegarn, andre mål å gjøre ferdig en UFO og tredje mål å lære noe nytt – i denne sammenhengen: englemasker. Dermed lå alt til rette for sjalabais med englemasker, garn og heklekrok.

Først ut var et nettingsjal laget av 4 restenøster i pleddgarn av akryl med kjedemasker og fastmasker i løpet av noen dager i februar/mars. Oppskrift som beskrevet her.
sjal

Deretter var det tid for å lære seg englemasker i siste halvdel av mars. Inspirasjonen var en arvet UFO, et påbegynt trekantet sjal som ble hentet ned etter ca 30 år på et støvete loft. Fremfor å fortsette med UFOen umiddelbart ble det laget et “testsjal” med en variant av englemasker (la oss kalle dem falne englemasker i stedet) i  kamgarn  slik at det kunne bli tynt, men likevel stort og varmt.
Englemaskesjal Om man er litt for kjapp når man prøver å kopiere noe som allerede eksisterer blir det sjeldent rett på første forsøk og etter litt debugging langt ute i sjalet ble feilen oppdaget. Da var det likevel så mye gjort at det var like greit å fortsette med samme metode og gjøre det ferdig. Sjalet ble fortsatt godt og brukervennlig.

 

Og så tilbake til UFOen. Den ble som sagt funnet på et støvete loft inneklemt blant garnnøster av ymse garnkvaliteter og andre prosjekter. Det var en liten heklet trekant i brunt og beige finullgarnRauma lamullgarn i englemasker og ble ferdigstilt i første halvdel av april. Oppskriften tilsvarer det som finnes i  denne videoen. Dette sjalet var tydeligvis tiltenkt frynser ettersom det allerede lå ved noen oppklipte garnbiter i posen.
sjal
Etter flere sjal var det endelig på tide med litt sjalabais. Undervegs i prosessene med å lage de tre overstående sjalene er det flere som har lurt på hva de skulle bli, og flere karer har spøkefullt foreslått “Truse?” Så den som startet det hele og dro den lengst, inklusive å spøke med spesifikasjonene og med advarsler om at det kunne bli tatt seriøst fikk en. Spesifikasjonene var som følger: Store hull i så det bare er å lirke ut snoppen ved behov, string og kløende ull eller i verste fall blanding med kunstfiber. Han våget  aldri å opplyse om egen buksestørrelse, men slikt finner man ut ad omveier og kombinert med godt øyemål burde den passe greit. Av hensyn til vinneren vil han forbli anonym (for ordens skyld har han aldri vært omtalt på denne bloggen). Det ble en god aprilsnarr og slik så sluttruseltatet ut liggende flatt:
jadda...

Edit 29. april 2015:
Gjorde om pleddsjal, versjon 1, den fikk ny spiss og noen ekstra rader med turkis-sort garn.
sjal

Edit 6. mai 2015:
Nok en modifisering, denne gang av et arvet sjal laget av noen andre. Det var langt ned over ryggen, men litt for kort i endene pga en feilkonstruksjon (kun økning på slutten av hver rad, ikke både slutt og start).
sjal

Og et helt nytt sjal i tofarget og tynt bomullsgarn, men litt mindre og mer egnet som skjerf fremfor sjal:
grønt sjal

English summery
Three crocheted shawls and something completely different. One of the shawls are made from 4 balls of left-over yarn, one is made in very thin yarn quality and the last shawl was an UFO I found in the attic made with the Solomon’s knot stitch (lover’s knot stitch). The last thing was something completely different, made for fun as a gift for a male (previously not mentioned in this blog) because he was joking about one of the shawls being underwear…

Edit: Added some modification projects and a triangular scarf in cotton.

This entry was posted in Diverse, Hekling, Moderne, Store ting and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *