Interiør og fiklerier

Det hender seg at vi også fikler med interiør og andre praktiske ting. For eksempel snekring av traktorgarasjer til en nevø med veldig mange leketraktorer, eller som her – hundeseng og etui til treskjærerjern.

Hundeseng
Mannen har laget en opphøyet hundeseng til svogers hund. Madrasstrekket ble sydd av madammen og kan tas av ved behov for nærmere rengjøring enn en fuktet klut.

hundeseng

Målene på madrassen er 60cm x 90 cm x 10 cm.
2 biter a 63 cm * 93 cm (inkl. sømmonn på 1,5 cm)
2 biter a 93 cm * 13 cm (inkl. sømmonn)
3 biter a 60 cm * 13 cm (inkl. sømmonn)

Grunnen til at det er 3 biter av den kortere er at  det er sydd inn dels overlapp  i stedet for å bruke glidelås e.l. på kortsiden.

 

Etui
Nå kan endelig alle treskjærerjernene samles på ett sted. Etuiet er sydd i et tykt ull-stoff med en restebit av skai på innsiden av lommene, og det er plass til opp til 60 jern.

etui

Først ble to biter som skulle utgjøre lommene sydd på hovedstoffet, deretter ble lommene foret med en restebit av blå skai og til slutt ble små lommene sydd slik at jernene passer. I tillegg er det en del av ytterstoffet som kan foldes over jernene slik at de ikke faller ut ved transport etc. Etter hvert skal de også få påmontert reimer rundt.

English summary

Just some interior related projects: one bed for a lucky dog and a sewn tool case.

 

This entry was posted in Diverse, Interiør, Moderne, Søm, Store ting, Trearbeid and tagged , . Bookmark the permalink.