Brikkevevde prøvebånd med mer.

Her er et bånd jeg har laget med tanke på Mona, som trengte noe å pynte et vikingskaut med. Det matcher tilfeldigvis fargene i kostymet hun bruker i koret i Korsvikaspillet…. Hm… Snodig.. 😉
Mona 2

Jeg har laget huskeark når det gjelder brikkevev som også inneholder forslag til mønster som jeg gir ut når jeg lærer bort brikkeveving. Endelig har jeg tatt meg tid til å systematisk veve disse mønsterforslagene selv (30-50 cm lange – en veldig praktisk lengde å veve med, og det går så fort å bli ferdig).

6 brikker 8 brikker 10 brikker
6a 8a 10a
6b 8b 10b
6c 8c 10c

English summary
The first picture is of another woven band I’ve made for Mona. It matches the colours of the costume she wears in a historic play and she will use it to decorate her headdress for the play.
I’ve also made some short tablet weaving test bands with simple patterns to aid tablet weaving students see some varieties in the patterns.

This entry was posted in Brikkevev, Moderne, Småting, Vikingtid and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Brikkevevde prøvebånd med mer.

 1. Helga says:

  Åå! Så fine:-D Og for noen herlige farger du har vevd i. Var det vanskelig å veve rund avslutning som på det 8-brikkers båndet? Hva har du tenkt å bruke det til? Er vel perfekt å ha på selekjole kan jeg tenke meg.

  • raaness says:

   Takketakk, Helga!
   Jeg skal ikke bruke disse til annet enn demonstrasjonsformål. Å veve en løkke var ikke vanskelig, og var faktisk det jeg startet hele båndet med: Spente opp veven i en trekant og delte brikkepakken i to mens jeg vevde løkka før jeg slo sammen de to pakkene til en og vevde videre med alle brikkene sammen.

Comments are closed.