Forlenget vikingserk

Et lite mellomprosjekt, men akk så nødvendig for en serk som var for kort (jf bildet nedenfor lengst til venstre). Valgets kval stod mellom å både sette inn ekstra kile og forlenge serken eller bare forlenge, samt fargen på de nye delene.
Bilde: Alternativer til forlenget serk

Det måtte og passe til den blå selekjolen og fargen på pyntebåndene.
Bilde: Alternativer stoff

Endte opp med alternativet lengst til høyre og skjulte maskinsømmen med sildebeinssting. Falden er festet med forsting. Bare den gamle falden avslører at serken er forlenget.
Bilde: Forlengelsen

Nærbilde av sildebeinsstingene over den nye sømmen.
Bilde: Alternativer stoff

Oppdatering 8. september 2012:
Også ermene måtte forlenges. Forlengelsen er hovedsaklig sydd for hånd for å unngå at maskinsømmen skulle vises så godt. Selve skjøten er skjult med attersting.

Og ikke før var arbeidet ferdig, kom tanken på at noen av sømmene i sida under ermene også burde vært forsterket/sydd om. Så nok en gang er spørsmålet om man skal sette inn ekstra kiler under ermene, eller bare en større diamant, sy over alt på maskin, eller lage dobbelsømmer del for hånd. Æsj, disse valgene…

Oppdatering 26. desember 2012:
Større diamant og ekstra svalehalekiler er satt inn i sidene.

English summary
I’ve extended a short chemise in linen and added some embroideries. The first picture is possible color combinations for the project, and the rest it what I ended up doing. I’m happy with the result.

Later I also extended the sleeves of the chemise.

This entry was posted in Søm, Store ting, Vikingtid and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.