Mjau

Hvor enkelt kan man lage seg effekter til et kattekostyme i disse karnevalstider?
Med enkle effekter som ører (heklet og festet på en hårbøyle med ståltråd), hale (fingerheklet og tovet) og poter (strikkede pulsvanter og korte leggvarmere) kommer man langt.
effekter til kattekostyme

Om du vil lage noe tilsvarende:
Ører: Hekle ca 12+3 luftmasker, deretter 4 rader med staver (og 3 luftmasker på enden på hver av dem). Fell deretter av på hver av sidene til ørene er spisse nok. Heklet stramt en runde fastmasker rundt fronten på ørene slik at de buer seg (her brukte jeg i tillegg bare tynnere fluffy garn). Tre ståltråd gjennom kanten på ørene og surr den til slutt stramt rundt hårbøylen.

Hale: Fingerhekle/fingerstrikke en lang remse i tykt garn som lar seg tove. Hiv den med i vaskemaskina på 40 grader. Denne var veldig hardt tovet og det gikk med et lite nøste. Festes med sikkerhetsnål.

Poter: Potene er laget i en kombinasjon av vanlig hvitt ullgarn, noe tynt fluffy garn og gulltråd.
Bakpotene/de korte leggvarmerne er bare en tube med rett- og vrangstrikk. De ble egentlig alt for store og det ble gjort et (mislykket) forsøk på å krympe dem ved toving.
Forpotene (pulsvanter) er skrånet oppover på oversiden og har fått en liten løkke som skal være rundt langfingeren.

English summary
Parts of a cat costume. The “paws” are knitted, the ears are crocheted and the tail is made by “finger crocheting” (?) and then felted hard. I really don’t know the name of the latter technique in English.

This entry was posted in Diverse, Fantasi, Hekling, Småting and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.