Brun kortermet silkeserk

serken
Det har vært på planen lenge, men værmeldinger som viste opp mot 24 grader og sol for Vikingmarkedet i Trondheim gjorde det nødvendig å sy en ny og lett serk. Som vanlig har jeg valgt uhistorisk, men deilig råsilke. Og i motsetning til de andre råsilkeserkene er denne brun og kortermet*. I tillegg er det satt inn et par ekstra kiler foran og bak som alle kilene er lange og går ca opp til brysthøyde. Har og lurt inn ei lita uhistorisk lomme (kjekt å ha for å gjemme bort div småting som ikke får plass i pungen). Ser du den??
Bildet nedenfor viser en detalj fra halsåpningen, som er sydd med utvendig rullekant og bittebittesmå nesten usynlige sting på både på rett og vrangsiden.

*) Jeg har ingen funn å vise til for så korte ermer, så om du kjenner til historiske funn/referanser av kortermede serker fra vikingtid/middelalder, ta kontakt. Har hørt rykter om 3/4 lange ermer, muligens fra Grønland.

English summary
For a long time I’ve planned to make a simple short sleeved dress/chemise in brown silk. The weather forecast for Trondheim Vikingmarket 2012 made it necessary to make one, as having a long sleeved dress would be way too hot.

halsåpning

This entry was posted in Levende historie, Søm, Vikingtid and tagged , , , , . Bookmark the permalink.