Aldri mer tvangshekling!

Endelig, endelig er en evighet over.

Lørdag 12. oktober 2013 ble det klart at jeg aldri mer trenger å hekle en eneste liten lapp igjen og at årelang tvangshekling for å få ferdig det h*****tes lappeteppet er over.

Bilde av hele teppet

Eksakt hvor lang tid som har gått siden det ble påbegynt er ukjent. Det kan være både 10 og 15 år, til og med muligens så mye som 20 år, siden det ble påbegynt.
Det som derimot er sikkert er at det består av 600 små lapper. Hver av disse er sydd sammen til 150 store lapper som deretter er tilpasset størrelsesmessig og sydd sammen.

Estimert effektiv arbeidstid som har gått med er ca 300 timer.
Estimert garnmengde er omtrent 2 1/4 km med “restegarn”, men da er ikke de lappene med dobbel garn på visse runder medregnet. Alt i alt har det kanskje gått med 2,5-3 km garn.

Som i alle restegarnprosjekter går man tom undervegs og må kjøpe til nytt garn for å bli ferdig. Den første fargen som gikk tom var svart, men det var forventet. Deretter ble det nødvendig å kjøpe inn mer garn både for å få ferdig rader og for å variere fargene, samt få mer interessante fargekombinasjoner på rutene. Heldigvis har det likevel blitt slutt på mange små og store restegarnnøster.

Hva resten av restegarnet skal brukes til er absolutt ikke sikkert, men det blir ihvertfall ikke flere lappetepper.

English summary
No more crocheted bits and pieces for the infinity project needed. It is finished! Yay!

This entry was posted in Hekling, Interiør, Moderne, Søm, Store ting and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Aldri mer tvangshekling!

 1. Helga says:

  Haha, gratulerer! Ved nyttårskiftet i år tok jeg rett og slett og kastet en del av mine “evighetsprosjekter”. Orker ikke å ha det hengende over meg lenger, og tviler på at det noen gang vil bli ferdig. Mine UFO’er var bare maksimus sju år, så masse kreds til deg for å ha holdt på i snart 20 med dine!

  (Håper alt står bra til forresten, er stadig å sniker her inne, du er en inspirasjon!)

  • raaness says:

   Så hyggelig å høre fra deg igjen, Helga. Dette hekleprosjektet var det verste av alle UFOene mine. Det rykker litt hver gang jeg ser tilsvarende heklede lapper, og det er lenge til heklenåla skal løftes opp igjen kjenner jeg. Og det er veldig godt å kunne være på hytta uten å føle seg nødt til å hekle for å bli ferdig.
   Av alle UFO-sømprosjektene jeg har liggende er det ikke sikkert at alle overlever, men det får vi se når jeg kommer til dem.
   Jeg har pålagt meg selv å ikke kjøpe materialer til nye prosjekter før minst ett gammelt prosjekt er ferdigstilt (aller helst flere). For andre typer håndarbeid enn søm gjelder det å gjøre ferdig prosjekter før nye påbegynnes, og å ha maksimalt to påbegynte prosjekter samtidig (hvorav ett er lett å frakte med seg i veska og det andre er litt mer stasjonært). For en som er stoffavhengig, har alt for mange “gode” ideer og er glad i å begynne på ting er det hardt, men effektivt. Både UFO-dungen, stoffbunken og restegarnhaugen minker sakte men sikkert. Hurra!

Comments are closed.