Swinging 60s

Til årets høstfest, med tema fra 1950- og 1960-årene, satset undertegnede på en kort trapesformet kjole a la 1966-1967 i et mørkeblått og sølvfarget jaquardvevd polyesterstoff (det nærmeste man kom stoffer og mønstre fra 60-tallet på den “lokale” stoffbutikken”).

Kort A-kjole

Her er en av inspirasjonene til antrekket.

Dette er normalt sett et relativt enkelt prosjekt om man først har et mønster, men som følge av prokrastinering og manglende motivasjon tok det litt lengre tid å lage det – spesielt ermene var utfordrende å få fine. For å få plass på stoffstykket (note to self: gjør ferdig mønsteret før stoff handles inn så du vet hvor mye du trenger og ikke bare kjøper akkurat litt for lite) ble det nødvendig å kutte litt i lengden på kjolen og skjøte noen av delene. I denne prosessen ble hele kjolen 13 cm kortere og ryggstykket ble skjøtet med tilpasninger til mønsteret for at overgangen skulle vises så lite som mulig (se bildet).

Av praktiske årsaker ble det, i 1960-tallsånd også laget en lomme på kjolen. Det kunne vært to, men siden jeg bare trengte en som kunne inneholde en stemmegaffel og et kort (og kanskje en moderne mobiltelefon) var det ingen grunn til å lage en ekstra.

Kort A-kjole

Siden kjolen ble relativt kort ble det også nødvendig å sy hotpants for å ha under, men jeg har så langt ingen bilder av disse. I tillegg ble den brukt sammen en sølvspekket strømpebukse og lyse korte høghælte støvletter som matchet halssmykket.

Edit 28.6 2016: Kort A-kjoleKjolen er modifisert til større halsutrigning og lomma er flyttet ca 5 cm (en hel runding) ut til sida.

English summary
I’ve made myself a fitted tent dress inspired by the mid- to late 1960s for a theme party as well as a matching pair of hot pants to wear with it (purely necessary if I don’t want people to see my underwear when moving around – yes, it is that short…).

This entry was posted in Moderne, Småting, Søm, Store ting and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Swinging 60s

 1. Liv Elin says:

  A bømb! Kor kul den blei! 😀

  • raaness says:

   Takk for det, Liv Elin!
   Er rimelig fornøyd med den. Det blir spennende å se om noen tok noen bra bilder fra festen. 🙂

Comments are closed.